“Не потрібно одразу шипіти”: Меркель закликала до відкритих дебатів, щоб припинити війну Росії проти України

1.05.2023, 08:31
139826

Ексканцлерка Німеччини Ангела Меркель порадила “не надто звужували видноколо” щодо пошуків рішення та перемовин про припинення війни Росії проти України.

Читайте також: В Угорщині заявили, що її народ “заплатив занадто високу ціну за війну в Україні”

Про це Меркель сказала під час виступу на Лейпцизькому книжковому ярмарку, передають журналісти німецької громадської телевізійної компанії ZDF.

Ексканцлерка також закликала до відкритих дебатів з метою припинення агресивної війни Росії проти України.

“Для мене важливо, і я завжди намагалася, щоб ми не надто звужували своє видноколо. Коли хтось, як Вольфганг Ішингер, колишній голова Мюнхенської безпекової конференції, каже, що потрібно думати про те, що в якийсь момент доведеться вести перемовини, то не потрібно одразу шипіти на нього”, – наголосила Меркель.

Вона також також виправдала власну політику щодо РФ та рішення в галузі енергетичної політики, які зробили Німеччину сильно залежною від російського газу.

“Я б вважала за краще, щоб газ імпортувався з Великої Британії та Норвегії, як ми це робили раніше, і з Нідерландів. Але вони більше не були доступні. Для нас питання стояло так: дорожчий СПГ – на третину дорожче – або дешевший російський газ”, – сказала вона.

Меркель також відповіла на запитання про те, чому досі не визнає свої помилки.

“Чесно кажучи, я не знаю, чи буде це мати заспокійливий ефект, якщо я зараз просто скажу щось, про що я не думала, тільки для того, щоб зараз визнати помилку”, – сказала Меркель.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com