NewsMakers Повна версія

Податківці пропонують враховувати дані про неоформлених працівників при нарахуванні субсидій

При нарахуванні субсидій та інших видів соціальної допомоги повинна використовуватися виявлена інформація про нелегальне працевлаштування та отримання “зарплати в конвертах” Про це заявив в.о. голови Державної фіскальної служби Олександр Власов, інформує прес-служба ДФС.

Читайте також: “Субсидіанти витрачають газу, більше ніж інші”, – віце-прем’єр

“Інформація, яку ми отримали під час проведеної роботи, довела необхідність подальшого проведення таких заходів одночасно, налагодивши ефективну співпрацю з органами влади для використання встановлених фактів при нарахуванні різних видів соціальної допомоги”, – заявив Власов.

За словами головного фіскала країни, виявлена ​інформація їх службою про неоформлених офіційно найманих працівників, виплату грошей таким працівникам, може використовуватися під час призначення або перегляді субсидій громадянам, призначенні допомоги по безробіттю, інших виплат, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів, з пенсійного фонду, фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.

За для цього ДФС взяла участь в розробці проекту розпорядження про проведення заходів, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості.

Зокрема, у розпорядженні пропонується проводити спільні перевірки в сферах торгівлі та громадського харчування, будівництва, сільського господарства, транспортних перевезень, медичного обслуговування, надання послуг тощо.

Документом передбачено обмін інформацією між ДФС, Міністерством соціальної політики, Державною службою з питань праці, державної служби зайнятості та Пенсійним фондом про  усі порушення.

Наразі розроблений нормативний акт спрямований на розгляд в Міністерство фінансів.