NewsMakers Повна версія

Повідомили, що бойовики випробовують лазерну зброю

Військові найманці продовжують нехтувати нормами міжнародного права та використовувати заборонену зброю. Українські прикордонники зафіксували цієї ночі, ймовірні ознаки використання окупантами лазерної зброї. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Читайте також: Бойовики глушили безпілотник ОБСЄ

У повідомленні йдеться, що до 4-ї години ранку сьогодні починаючи з 22.00, 8 лютого в районі КПВВ “Станиця Луганська” прикордонні наряди з прикриття дорожнього коридору фіксували з боку тимчасово окупованої території промені світло-фіолетового кольору з періодичністю кожні 2-3 хвилини. На жаль, дізнатися з звідки стріляють не вдалося через особливості рельєфу місцевості, небезпеку використання оптичних і тепловізійних приладів.

Також стало відомо, що підрозділи Держприкордонслужби зі складу Об’єднаних сил вже неодноразово фіксували подібні випадки.

5 військовослужбовців Краматорського прикордонного загону у 2016-2018 роках отримали ураження органів зору. Вони спостерігали, як російські найманці використовуючи оптичні прилади.

Про можливе використання бойовиками забороненої лазерної зброї спеціального призначення прикордонники повідомили міжнародні і правозахисні організації.