NewsMakers Повна версія

Росія вимагає від УЄФА покарання для України за “Путін – х*йло!” під час матчу футзального Євро

Російський футбольний союз (РФС) направив звернення до Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА), зажадавши відкрити дисциплінарне розслідування через поведінку уболівальників збірної України під час півфіналу Чемпіонату Європи з футзалу-2022 в Амстердамі.

Читайте також: Путін прикинувся, що спить на Олімпіаді, коли виходила українська команда

Про це повідомляє російське видання ТАСС.

Протягом матчу між Україною та Росією фанати “синьо-жовтих” шалено підтримували українську збірну. Неодноразово вони співали знаменитий хіт “Путін – х*йло!”, присвячений президенту РФ Володимиру Путіну. А також вигукували “Хто не скаче той москаль”.

У Росії таку поведінку українських вболівальників вважають “дискримінаційною” та вимагають від УЄФА провести розслідування та покарати українську національну асоціацію, яка є відповідальною за дії уболівальників.

“Під час матчу, що відбувся 4 лютого в Нідерландах, українські вболівальники на трибунах скандували на адресу російських футболістів образливі висловлювання, які мали політичний характер, розпалювали ненависть за національною ознакою і, серед іншого, містили заклики до вбивства російських громадян”, – йдеться у повідомленні РФС.

У півфіналі Євро-2022 українська збірна з футзалу зазнала поразки від команди Росії з рахунком 2:3.

Тепер підопічні Олександра Косенка позмагаються з Іспанією за “бронзу” континентальної першості. Матч за 3-те місце відбудеться сьогодні, 6 лютого, початок – о 15:30 за київським часом.

У фіналі турніру росіяни зіграють з португальцями. Старт зустрічі – 6 лютого, о 18:30 за київським часом.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook