NewsMakers Повна версія

СБУ розпочала кримінальне проводження проти колишнього глави ДБР Труби

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження стосовно колишнього директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Романа Труби, повідомив народний депутат із фракції “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко на сторінці у Facebook.

Читайте також: Директор ДБР Труба після “зливу” прослушки влаштував вечірку (відео)

“Прийшла відповідь на мій запит до ГПУ щодо протиправних дій Романа Труби. У документі зазначено, що 13 грудня стосовно цього питання було розпочато досудове розслідування за ст. 343 КК (втручання в діяльність працівників правоохоронних органів) і ст. 387 КК (розголошення даних досудового слідства). Вести справу доручили Головному слідчому управлінню Національної поліції України”, – написав нардеп, розмістивши фото відповідного листа з відповіддю від Генпрокуратури.

Гончаренко наголосив, що записи з кабінету Труби, які було оприлюднено раніше, доводять, що екс-директор ДБР неодноразово порушував закон.

“У цьому випадку просто звільнення з посади – недостатньо. Вважаю, що неупереджене розслідування дій Труби та інших фігурантів – це справа честі для правоохоронців”, – підсумував він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram