NewsMakers Повна версія

Щоб “захистити ці народи від геноциду”: У Росії збираються визнати незалежність так званих “ЛНР” і “ДНР”

Two men push a bicycle past a direction board in the village of Lutugine just outside Luhanks, eastern Ukraine, September 14, 2014. Ukraine's Defence Minister said on Sunday that NATO countries were delivering weapons to his country to equip it to fight pro-Russian separatists and "stop" Russian President Vladimir Putin. Valery Heletey told a news conference he had discussed weapons deliveries in bilateral meetings with NATO defence ministers during a NATO summit in Wales on Sept. 4-5. REUTERS/Marko Djurica (UKRAINE - Tags: POLITICS CIVIL UNREST MILITARY CONFLICT)

Депутати від комуністичної партії РФ внесли на розгляд Держдуми проєкт ухвали з проханням до президента Росії Володимира Путіна визнати незалежність самопроголошених “Донецької та Луганської народних республік”.

Читайте також: У Держдепі США заявили, що Росія може напасти на Україну з Білорусі

Про це повідомив російський телеканал “Дождь“.

Якщо депутати проголосують за ухвалення постанови, то Держдума попросить Путіна визнати так звані “республіки”.

Крім того, главу РФ проситимуть розглянути питання про якнайшвидше проведення переговорів з керівництвом обох самопроголошених республік “про створення правової основи міждержавних відносин, що забезпечує регулювання всіх аспектів співробітництва та взаємодопомоги“.

Представники комуністичної партії стверджують, що визнання так званих “ЛНР” та “ДНР” допоможе затвердити “гарантії безпеки і захист їхніх народів від зовнішніх загроз та реалізації політики геноциду щодо жителів республік“. До того ж, за словами комуністів, це нібито зміцнить регіональну стабільність.

Читайте також: Ердоган запросив Путіна і Зеленського на переговори у Туреччину

Самі автори документу стверджують, що українська влада нібито не дотримується “Мінських угод”, а в самопроголошених “республіках” за останні роки “побудовано демократичні органи та держави з усіма атрибутами легітимної влади”.

Телеканал повідомляє, що проєкт ухвали внесли до розгляду 11 депутатів від Комуністичної партії РФ на чолі з Геннадієм Зюгановим.

Водночас речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі внесеного комуністами документу не бачили.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook