NewsMakers Повна версія

Україна може отримати від США сотні ракет ATACMS, які планується утилізувати

Україна може отримати ракети ATACMS, які США планує утилізувати. Йдеться про понад 1000 подібних боєголовок. Їхній термін придатності вже виходить.

Читайте також: Залужний і Умєров наполягають на посиленні мобілізації, бо не буде кому боронити державу

Про це в ефірі телеканалу “Еспресо” повідомив військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

За його словами, США може утілізувати ракети ATACMS старих типів – М39 і М39А. Їхній термін придатності вже добігає кінця. Йдеться про 1100 таких ракет.

“Але на їх утилізацію також потрібні гроші. І простіше передати ці ракети Україні та здійснити утилізацію на полі бою, вирішивши завдання, які наразі існують. Ці ракети могли б бути використані у широкому спектрі завдань. Такий аргумент вже висувається в інформаційному просторі. Обговорення в політичному середовищі буде на нашу користь”, – зауважив Валерій Рябих.

Він також додав, що наші військові вже отримали частину з цих ракет під час першої передачі Україні ATACMS – вони вже застосовувалися.

“Це ракети з можливістю завдання ударів на відстані до 165 км. Вони оснащені потужною бойовою частиною, майже в 900 кг. Не виникає сумнівів, що більша частина з них придатна. Звісно, що можливі різні ступені зносу ракет. Усе залежить від зарядів двигунів, і умов зберігання. Американці знімають ці ракети у плановому порядку для того, щоб не дійти до краю, коли ракета може являти загрозу для тих, хто їх застосовує. Фахівці мають визначати ступінь придатності”, – додав Рябих.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook