Україна може отримати від США сотні ракет ATACMS, які планується утилізувати

5.01.2024, 12:01
152401

Україна може отримати ракети ATACMS, які США планує утилізувати. Йдеться про понад 1000 подібних боєголовок. Їхній термін придатності вже виходить.

Читайте також: Залужний і Умєров наполягають на посиленні мобілізації, бо не буде кому боронити державу

Про це в ефірі телеканалу “Еспресо” повідомив військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

За його словами, США може утілізувати ракети ATACMS старих типів – М39 і М39А. Їхній термін придатності вже добігає кінця. Йдеться про 1100 таких ракет.

“Але на їх утилізацію також потрібні гроші. І простіше передати ці ракети Україні та здійснити утилізацію на полі бою, вирішивши завдання, які наразі існують. Ці ракети могли б бути використані у широкому спектрі завдань. Такий аргумент вже висувається в інформаційному просторі. Обговорення в політичному середовищі буде на нашу користь”, – зауважив Валерій Рябих.

Він також додав, що наші військові вже отримали частину з цих ракет під час першої передачі Україні ATACMS – вони вже застосовувалися.

“Це ракети з можливістю завдання ударів на відстані до 165 км. Вони оснащені потужною бойовою частиною, майже в 900 кг. Не виникає сумнівів, що більша частина з них придатна. Звісно, що можливі різні ступені зносу ракет. Усе залежить від зарядів двигунів, і умов зберігання. Американці знімають ці ракети у плановому порядку для того, щоб не дійти до краю, коли ракета може являти загрозу для тих, хто їх застосовує. Фахівці мають визначати ступінь придатності”, – додав Рябих.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com