NewsMakers Повна версія

Суд РФ визнав Коломойського екстремістом та конфіскував бізнес активи

Президент Федерации футбола Украины (ФФУ) Григорий Суркис распустил XII конгресс ФФУ, который не смог проголосовать за повестку дня. Суркис поставил вопрос о тайном голосовании. Его поддержали 55 делегатов, против выступили 75 человек. Ранее участники конгресса не смогли проголосовать открытым методом. В завершении Григорий Суркис поблагодарил делегатов "за потерянное время" и сказал, что встретиться с ними на следующем конгрессе. Согласно регламенту следующий конгресс может состояться не ранее чем за 2 месяца. Предварительно в повестку дня XII Конгресса ФФУ были внесены такие вопросы: об итогах работы ФФУ в 2010 году; о программе ФФУ по развитию футбола в 2011-2015 годах; отчет о финансовой деятельности ФФУ за четвертый квартал 2009 года и 9 месяцев 2010 года; об обращении профессиональных футбольных клубов относительно их вступления как коллективных членов в Федерацию футбола Украины; организационные вопросы.

Кошехабльський районний суд Адигеї в Російській Федерації заборонив на території РФ діяльність об’єднання, до якого має відношення український бізнесмен Ігор Коломойський. Суд ухвалив рішення про конфіскацію активів.

Читайте також: Шпигували за ЗСУ: реальні в’язничні терміни отримали ще троє зрадників

У прес-службі судів республіки в Telegram повідомили, що членами об’єднання суд визнав Коломойського, колишнього власника збанкрутілого “Смоленського банку” Павла Шитова і зареєстровану у Великобританії компанію JKX Oil & Gas Limited. Діяльність групи визнали “екстремістською”.

У позові російської прокуратури зазначено, що об’єднання активізувалося 2014 року після “антиконституційного перевороту в Києві”. Водночас слідство стверджує, що Коломойський за допомогою підконтрольних ЗМІ “розгорнув масштабну антиросійську агітацію”, “взяв на повне забезпечення” підрозділи “Азова” та кілька батальйонів, а також “заохочував убивства і викрадення” представників самопроголошених ЛНР і ДНР.

Крім того, Шитова нібито призначили “відповідальним за криптоактиви” українського бізнесмена. Прокуратура вважала “бізнес-складовою спільноти” компанію JKX Oil & Gas Limited.

Унаслідок цього російський суд постановив конфіскувати їхні активи в Росії, зокрема підприємство паливно-енергетичного комплексу “Южгазенерджі”, яке займається видобутком газу на Кошехабльському газоконденсатному родовищі. Зазначено, що основний власник компанії – зареєстрована в Нідерландах Adygea Gas BV і лондонська Page Gas Ltd, які перебувають у власності JKX Oil. Adygea Gas BV також володіла компанією “Кейтеринг-Юг”. Слідство оцінило частку відповідачів у цих компаніях у 5,1 мільярда рублів.

Крім того, конфісковано нерухомість, якою володіли резиденти JFX Oil та інші відповідачі. Таким чином, під контроль росіян перейшли шість приміщень у бізнес-центрі в 3-му Самопливному провулку в Москві та будинок у Звонарському провулку. Крім того, під контроль держави відійшли 494 земельні ділянки сільгосппризначення площею 5573 гектари в Московській, Володимирській, Калінінградській і Смоленській областях, вартість яких оцінюють у понад шість мільярдів рублів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook