Суд РФ визнав Коломойського екстремістом та конфіскував бізнес активи

6.03.2024, 09:02
155321

Кошехабльський районний суд Адигеї в Російській Федерації заборонив на території РФ діяльність об’єднання, до якого має відношення український бізнесмен Ігор Коломойський. Суд ухвалив рішення про конфіскацію активів.

Читайте також: Шпигували за ЗСУ: реальні в’язничні терміни отримали ще троє зрадників

У прес-службі судів республіки в Telegram повідомили, що членами об’єднання суд визнав Коломойського, колишнього власника збанкрутілого “Смоленського банку” Павла Шитова і зареєстровану у Великобританії компанію JKX Oil & Gas Limited. Діяльність групи визнали “екстремістською”.

У позові російської прокуратури зазначено, що об’єднання активізувалося 2014 року після “антиконституційного перевороту в Києві”. Водночас слідство стверджує, що Коломойський за допомогою підконтрольних ЗМІ “розгорнув масштабну антиросійську агітацію”, “взяв на повне забезпечення” підрозділи “Азова” та кілька батальйонів, а також “заохочував убивства і викрадення” представників самопроголошених ЛНР і ДНР.

Крім того, Шитова нібито призначили “відповідальним за криптоактиви” українського бізнесмена. Прокуратура вважала “бізнес-складовою спільноти” компанію JKX Oil & Gas Limited.

Унаслідок цього російський суд постановив конфіскувати їхні активи в Росії, зокрема підприємство паливно-енергетичного комплексу “Южгазенерджі”, яке займається видобутком газу на Кошехабльському газоконденсатному родовищі. Зазначено, що основний власник компанії – зареєстрована в Нідерландах Adygea Gas BV і лондонська Page Gas Ltd, які перебувають у власності JKX Oil. Adygea Gas BV також володіла компанією “Кейтеринг-Юг”. Слідство оцінило частку відповідачів у цих компаніях у 5,1 мільярда рублів.

Крім того, конфісковано нерухомість, якою володіли резиденти JFX Oil та інші відповідачі. Таким чином, під контроль росіян перейшли шість приміщень у бізнес-центрі в 3-му Самопливному провулку в Москві та будинок у Звонарському провулку. Крім того, під контроль держави відійшли 494 земельні ділянки сільгосппризначення площею 5573 гектари в Московській, Володимирській, Калінінградській і Смоленській областях, вартість яких оцінюють у понад шість мільярдів рублів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com