NewsMakers Повна версія

Суддя Ємельянов заявляє, що непричетний до замаху на депутата Соболєва

Суддя Вищого госпсуду України Артур Ємельянов прокоментував припущення ЗМІ про його причетність до замаху на депутата Київської облради В’ячеслава Соболєва, у результаті якого загинула його трирічна дитина. У коментарі Українським новинам він відкинув звинувачення.

Читайте також: Поліція затримала підозрюваних у замаху на Соболєва та вбивстві його сина

″Заяви і припущення, які з’явилися в ЗМІ, у тому числі від відомих журналістів, про нібито мою причетність до цієї жахливої події – не більше, ніж цинічне бажання використовувати горе людини у своїх меркантильних інтересах″, – заявив Ємельянов, висловивши співчуття Соболєву в загибелі сина.

Він зазначив, що готовий надати пояснення слідчим Нацполіції.

За словами судді, поширена про нього інформація – частина кампанії з дискредитації з метою тиску на правоохоронні органи.

″Мова йде про фейкове викрадення підприємця Максима Слуцького і його партнера Владислава Ізраіліта. Мене звинувачували в його організації, я звернувся в поліцію із заявою, щоб ці звинувачення були розслідувані. Півроку велися слідчі дії, і коли прийшов час пред’являти підозри винним, виявилося, що за цими провокаціями стоять високопоставлені чиновники і бізнесмени з Дніпра. Справу “на контроль” забрала собі Генпрокуратура, там її об’єднали з брехливими звинуваченнями з боку Слуцького та Ізраіліта, а потім розслідування припинилось. Я, як ніхто, зацікавлений, щоб справу відновили, розслідування тривало, правда стала відома, а винні були покарані″, – підкреслив Ємельянов.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram