NewsMakers Повна версія

Туреччина почне випускати власні електромобілі

Поки світ чекає випуску яскравих новинок від “зубрів” автопрому, Туреччина планує почати виробництво п’яти власних моделей електромобілів. Про це заявив міністр науки, промисловості і технологій Туреччини Фарук Озлю, передає агентство “Анадолу“.

“Виробничі потужності будуть розраховані на випуск 200 тисяч автомобілів. Планується випуск п’яти моделей автомобілів. Йдеться про електромобілі, як і планувалося з самого початку”, – сказав Озлю.

За словами Озлю, проект в довгостроковій перспективі принесе Туреччині доходи на рівні 50 млрд євро. Спочатку на реалізацію буде виділено 3,2 млрд євро.

“Цей проект безпосередньо сприяє працевлаштуванню 4 тисяч фахівців, а в його рамках в цілому буде відкрито до 20 тисяч робочих місць”, – повідомив Озлю.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що їздові прототипи першого турецького автомобіля він хотів би побачити в 2019 році.

“Я хочу першим отримати такий автомобіль і готовий заплатити за це”, – додав Ердоган, уточнивши, що волів би версію з гібридною або електричною силовою установкою.

Продажі новинки повинні початися в 2021 році.

Озлю також повідомив, що машина буде розрахована на громадян із середнім і високим доходами.

“Це буде не машина класу “люкс”. Розраховуємо випускати автомобілі класу С і В. Автомобіль буде вище за якістю зарубіжних аналогів і дешевше їх як мінімум на п’ять відсотків”, – сказав турецький міністр.