Туреччина почне випускати власні електромобілі

13.06.2018, 10:33
3075

Поки світ чекає випуску яскравих новинок від “зубрів” автопрому, Туреччина планує почати виробництво п’яти власних моделей електромобілів. Про це заявив міністр науки, промисловості і технологій Туреччини Фарук Озлю, передає агентство “Анадолу“.

“Виробничі потужності будуть розраховані на випуск 200 тисяч автомобілів. Планується випуск п’яти моделей автомобілів. Йдеться про електромобілі, як і планувалося з самого початку”, – сказав Озлю.

За словами Озлю, проект в довгостроковій перспективі принесе Туреччині доходи на рівні 50 млрд євро. Спочатку на реалізацію буде виділено 3,2 млрд євро.

“Цей проект безпосередньо сприяє працевлаштуванню 4 тисяч фахівців, а в його рамках в цілому буде відкрито до 20 тисяч робочих місць”, – повідомив Озлю.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що їздові прототипи першого турецького автомобіля він хотів би побачити в 2019 році.

“Я хочу першим отримати такий автомобіль і готовий заплатити за це”, – додав Ердоган, уточнивши, що волів би версію з гібридною або електричною силовою установкою.

Продажі новинки повинні початися в 2021 році.

Озлю також повідомив, що машина буде розрахована на громадян із середнім і високим доходами.

“Це буде не машина класу “люкс”. Розраховуємо випускати автомобілі класу С і В. Автомобіль буде вище за якістю зарубіжних аналогів і дешевше їх як мінімум на п’ять відсотків”, – сказав турецький міністр.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com