NewsMakers Повна версія

У ГУР та ОК “Південь” відреагували на вибухи на Кримському мосту

Україна не підтверджує свою причетність до ранкових вибухів на незаконно збудованому окупантами Кримському мосту, які, за попередніми даними, спричинили руйнування одного з прольотів.

Читайте також: На Кримському мосту пролунали вибухи: що там відбувається

У коментарі “Суспільному” представник військової розвідки Андрій Юсов зазначив, що ГУР інцидент не коментує.

“Зараз весь світ бачить багато кілометрові затори і порушення мостових конструкцій. Що стосується додаткових коментарів причин цього – ми не коментуємо. Можна лише процитувати слова керівника ГУР МОУ Кирила Буданова про те, що “Кримський міст – конструкція там зайва”.

Водночас він зазначив, що через руйнування секції моста, у росіян виникнуть проблеми з логістикою. “Оскільки півострів використовується росіянами як великий логістичний хаб для переміщення сил і засобів в глиб території України. Звичайно, будь-які логістичні проблеми це додаткові ускладнення для окупантів, які створюють потенційні перерваги для українських сил оборони”, – відповів Юсов.

Речниця ОК “Південь” Наталя Гуменюк, своєю чергою, припустила, що вибухи на Кримському мосту можуть бути провокацією самого ворога, щоби, зокрема, зірвати “зернову угоду”.

“Характерним є те, що при такому зосередженні корабельного угрупування в цьому районі і загального напруження довкола питання щодо пролонгації “зернової угоди”, створення провокацій, про які дуже гучно повідомляє окупаційна “влада” Криму, є типовим способом вирішення подібних питань з боку Росії”, – сказала Гуменюк в ефірі телемарафону.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook