У ГУР та ОК “Південь” відреагували на вибухи на Кримському мосту

17.07.2023, 11:32
143822

Україна не підтверджує свою причетність до ранкових вибухів на незаконно збудованому окупантами Кримському мосту, які, за попередніми даними, спричинили руйнування одного з прольотів.

Читайте також: На Кримському мосту пролунали вибухи: що там відбувається

У коментарі “Суспільному” представник військової розвідки Андрій Юсов зазначив, що ГУР інцидент не коментує.

“Зараз весь світ бачить багато кілометрові затори і порушення мостових конструкцій. Що стосується додаткових коментарів причин цього – ми не коментуємо. Можна лише процитувати слова керівника ГУР МОУ Кирила Буданова про те, що “Кримський міст – конструкція там зайва”.

Водночас він зазначив, що через руйнування секції моста, у росіян виникнуть проблеми з логістикою. “Оскільки півострів використовується росіянами як великий логістичний хаб для переміщення сил і засобів в глиб території України. Звичайно, будь-які логістичні проблеми це додаткові ускладнення для окупантів, які створюють потенційні перерваги для українських сил оборони”, – відповів Юсов.

Речниця ОК “Південь” Наталя Гуменюк, своєю чергою, припустила, що вибухи на Кримському мосту можуть бути провокацією самого ворога, щоби, зокрема, зірвати “зернову угоду”.

“Характерним є те, що при такому зосередженні корабельного угрупування в цьому районі і загального напруження довкола питання щодо пролонгації “зернової угоди”, створення провокацій, про які дуже гучно повідомляє окупаційна “влада” Криму, є типовим способом вирішення подібних питань з боку Росії”, – сказала Гуменюк в ефірі телемарафону.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com