NewsMakers Повна версія

У МОЗ розповіли, чи може місцева влада самостійно послаблювати карантин

Органи місцевої влади не можуть пом’якшувати карантинні обмеження, встановлені урядом. Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте також: Названо регіони з найбільшим приростом хворих на COVID-19

“Умови карантину, згідно з нашим законодавством, встановлює уряд, вони прописані у відповідній постанові уряду. А вже на території області або регіону можуть тільки посилювати ті чи інші обмеження, але в жодному разі законодавство не передбачає, що органи місцевого самоврядування можуть пом’якшувати карантинні обмеження”, – заявив Степанов.

Він зазначив, що місцева влада також відповідає за дотримання умов карантину. Відповідний нагляд , кожен в своєму напрямку, здійснюють Держпродспоживслужба, Нацполіція, Національна гвардія, Держприкордонслужба.

Читайте також: Стало відомо яке місце у світі посідає Україна за кількістю хворих на Сovid-19

Міністр підкреслив, що такі умови карантину, як масковий режим, дотримання соціальної дистанції, користування антисептиками діють по всій території України.

Разом з тим, в залежності від рівня захворюваності на тій чи іншій території, регіон відноситься до однієї з чотирьох зон, карантинні обмеження можуть посилюватися або послаблюватися.

Нагадаємо, 2 серпня, в Україні  станом на ранок число  інфікованих коронавірусом піднялося до 72 168 випадків. Кількість нових випадків COVID-19 за останню добу зросла на 1 112.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram