У МОЗ розповіли, чи може місцева влада самостійно послаблювати карантин

2.08.2020, 12:22
80186

Органи місцевої влади не можуть пом’якшувати карантинні обмеження, встановлені урядом. Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте також: Названо регіони з найбільшим приростом хворих на COVID-19

“Умови карантину, згідно з нашим законодавством, встановлює уряд, вони прописані у відповідній постанові уряду. А вже на території області або регіону можуть тільки посилювати ті чи інші обмеження, але в жодному разі законодавство не передбачає, що органи місцевого самоврядування можуть пом’якшувати карантинні обмеження”, – заявив Степанов.

Він зазначив, що місцева влада також відповідає за дотримання умов карантину. Відповідний нагляд , кожен в своєму напрямку, здійснюють Держпродспоживслужба, Нацполіція, Національна гвардія, Держприкордонслужба.

Читайте також: Стало відомо яке місце у світі посідає Україна за кількістю хворих на Сovid-19

Міністр підкреслив, що такі умови карантину, як масковий режим, дотримання соціальної дистанції, користування антисептиками діють по всій території України.

Разом з тим, в залежності від рівня захворюваності на тій чи іншій території, регіон відноситься до однієї з чотирьох зон, карантинні обмеження можуть посилюватися або послаблюватися.

Нагадаємо, 2 серпня, в Україні  станом на ранок число  інфікованих коронавірусом піднялося до 72 168 випадків. Кількість нових випадків COVID-19 за останню добу зросла на 1 112.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com