NewsMakers Повна версія

У Парижі перед самітом провели акцію в підтримку України (відео)

У Парижі напередодні саміту у ″нормандському форматі″ активісти провели акцію ″Підтримай Україну! Зупини російську агресію!″. Організаторами акції виступили Світовий конгрес українців (СКУ) та українська громада Франції, повідомляє Укрінформ.
Читайте також: Росія повідомила формат зустрічі Зеленського та Путіна у Парижі

Активісти пройшлися від пам’ятника Тарасу Шевченку біля собору Святого Володимира до площі Сен-Мішель, що у центрі Парижа. Вони тримали державні прапори України та Франції, прапор УПА і банер ″Росія – це держава-терорист″.

″Світовий конгрес Українців, українська громада Франції, Європи та світу закликають світових лідерів підтримати створення “дорожньої карти” для виведення російських військ і найманців разом зі зброєю з території України, деокупації Криму та частин Донецької і Луганської областей, відновлення Україною повного контролю над українсько-російським кордоном, повернення вимушених переселенців додому та початку відбудови інфраструктури на Донбасі″, – повідомили учасники акції.

Учасники акції також закликали світ підтримати Україну і посилити санкції проти Росії.

″Жодних виборів на окупованих територіях. Жодних переговорів з лідерами терористичних організацій″, – заявили активісти.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram