NewsMakers Повна версія

У США вимагають розслідувати справу про зв’язки Клінтон з Україною під час виборів 2016 року

epaselect epa05593217 US Democratic candidate Hillary Clinton (R) and US Republican candidate Donald Trump (L) look on at the end of the final Presidential Debate at the University of Nevada-Las Vegas in Las Vegas, Nevada, USA, 19 October 2016. The debate is the final of three Presidential Debates and one Vice Presidential Debate before the US National Election on 08 November 2016. EPA/GARY HE

У США назріває новий скандал, пов’язаний із Україною. Два сенатори-республіканці вимагають від міністра юстиції та генпрокурора розпочати розслідування щодо зв’язків між штабом колишньої кандидатки в президенти США від демократів Гіларі Клінтон та тодішньою українською владою (часи президентства Петра Порошенка).

Читайте також: Помпео був присутній під час скандальної розмови Трампа з Зеленським – ЗМІ

Лист-вимогу підписали Чак Граслі та Рон Джонсон. Лист датований 27 вересня, оприлюднили його 30 вересня. Про це пише Politico.

“Міністерство юстиції ще не поінформувало Конгрес і американську громадськість про те, чи почало воно розслідування зв’язків і координації між урядом України та особами, пов’язаними з передвиборчим штабом Гіларі Клінтон або Національним комітетом Демократичної партії. Не слід ігнорувати спроби України за підтримки американської політичної партії втрутитися у вибори 2016 року (в США)”, – ідеться в листі.

Адміністрація президента США Дональда Трампа розпочала вивчати записи на електронних поштах теперішніх та колишніх посадових осіб Державного департаменту США, з яких були надіслані листи на приватну електронку Гіларі Клінтон, суперниці Трампа на президентських виборах 2016 року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram