NewsMakers Повна версія

У ЦВК розповіли, чому на виборах не можна голосувати з цифровим паспортом із “Дії”

Проголосувати на місцевих виборах 25 жовтня із цифровим паспортом із застосунку “Дія” не можна буде, бо на дільницях не буде спеціальних пристроїв для зчитування інформації. Тому варто йти голосувати з паспортом-книжечкою чи ID-карткою. Про це зазначила секретарка Центральної виборчої комісії Олена Гатаулліна.

Читайте також: У ЦВК детально пояснили правила заповнення бюлетенів на місцевих виборах (відео)

“Рекомендую всім виборцям йти на дільницю з паспортом у вигляді книжечки або ІD-картки. Адже пред’явити паспорт для отримання бюлетеня в додатку “Дія” можна буде лише за умови наявності у ДВК технічних пристроїв, за допомогою яких можна перевірити такий паспорт, станом на зараз у ДВК таких пристроїв немає”, – пояснила Гатаулліна.

До приміщення голосування виборці повинні заходити в захисних масках – через пандемію коронавірусу. Проте безпосередньо перед видаванням бюлетенів виборець повинен бути зняти маску – щоб член ДВК ідентифікував особу.

“При перевірці паспорта сторінку з місцем реєстрації члену ДВК перевіряти не потрібно, адже тепер виборча адреса це не завжди адреса місця реєстрації.  Відсутність в паспорті вклеєного в 25/45 років фото не є підставою для невидачі бюлетеня”, – зазначила Гатаулліна.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram