У ЦВК розповіли, чому на виборах не можна голосувати з цифровим паспортом із “Дії”

11.10.2020, 22:45
86374

Проголосувати на місцевих виборах 25 жовтня із цифровим паспортом із застосунку “Дія” не можна буде, бо на дільницях не буде спеціальних пристроїв для зчитування інформації. Тому варто йти голосувати з паспортом-книжечкою чи ID-карткою. Про це зазначила секретарка Центральної виборчої комісії Олена Гатаулліна.

Читайте також: У ЦВК детально пояснили правила заповнення бюлетенів на місцевих виборах (відео)

“Рекомендую всім виборцям йти на дільницю з паспортом у вигляді книжечки або ІD-картки. Адже пред’явити паспорт для отримання бюлетеня в додатку “Дія” можна буде лише за умови наявності у ДВК технічних пристроїв, за допомогою яких можна перевірити такий паспорт, станом на зараз у ДВК таких пристроїв немає”, – пояснила Гатаулліна.

До приміщення голосування виборці повинні заходити в захисних масках – через пандемію коронавірусу. Проте безпосередньо перед видаванням бюлетенів виборець повинен бути зняти маску – щоб член ДВК ідентифікував особу.

“При перевірці паспорта сторінку з місцем реєстрації члену ДВК перевіряти не потрібно, адже тепер виборча адреса це не завжди адреса місця реєстрації.  Відсутність в паспорті вклеєного в 25/45 років фото не є підставою для невидачі бюлетеня”, – зазначила Гатаулліна.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com