NewsMakers Повна версія

У Зеленського представили проект антикорупційної стратегії

Нова Антикорупційна стратегія повинна бути спрямована на максимальне переведення послуг в онлайн і охоплювати напрямки з найбільшими корупційними ризиками. Таке переконання висловив заступник керівника Офісу президента Руслан Рябошапка на конференції Центру політико-правових реформ, яка відбулася в Києві 24 липня, повідомляє прес-служба глави держави.

Читайте також: Руслан Рябошапка може стати новим Генпрокурором

Під час заходу було представлено проект нової антикорупційної стратегії, яка визначатиме державну політику у цій сфері. Відповідного документа Україна не має з 2017 року.

″По-перше, необхідно передбачити в стратегії фокус на діджиталізації роботи влади. Ініціатива президента Зеленського “Держава в смартфоні” передбачає переведення максимальної кількості послуг в онлайн, адже з проявами корупції можна боротися саме цифровими технологіями″, – зазначив Рябошапка.

По-друге, додав він, важливо, щоб стратегія була максимально стислою і чіткою і фокусувалася на конкретних корупційних темах: державні банки, енергетика, видобувна галузь, оборонна сфера.

Експерти і новообрані депутати, які взяли участь у заході, вважають, що антикорупційна реформа отримає новий поштовх вже цієї осені, а новий парламент зможе прийняти за основу запропонований проект концепції.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram