У Зеленського представили проект антикорупційної стратегії

25.07.2019, 17:55
34535

Нова Антикорупційна стратегія повинна бути спрямована на максимальне переведення послуг в онлайн і охоплювати напрямки з найбільшими корупційними ризиками. Таке переконання висловив заступник керівника Офісу президента Руслан Рябошапка на конференції Центру політико-правових реформ, яка відбулася в Києві 24 липня, повідомляє прес-служба глави держави.

Читайте також: Руслан Рябошапка може стати новим Генпрокурором

Під час заходу було представлено проект нової антикорупційної стратегії, яка визначатиме державну політику у цій сфері. Відповідного документа Україна не має з 2017 року.

″По-перше, необхідно передбачити в стратегії фокус на діджиталізації роботи влади. Ініціатива президента Зеленського “Держава в смартфоні” передбачає переведення максимальної кількості послуг в онлайн, адже з проявами корупції можна боротися саме цифровими технологіями″, – зазначив Рябошапка.

По-друге, додав він, важливо, щоб стратегія була максимально стислою і чіткою і фокусувалася на конкретних корупційних темах: державні банки, енергетика, видобувна галузь, оборонна сфера.

Експерти і новообрані депутати, які взяли участь у заході, вважають, що антикорупційна реформа отримає новий поштовх вже цієї осені, а новий парламент зможе прийняти за основу запропонований проект концепції.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (1)

  • Володимир Рябошлик/Ryaboshlyk 05.08.2019 о 23:06

    Не слід випускати з виду і корупційні схеми НБУ та Мінфіну. НБУ встановив наддорогі відсоткові ставки задля отримання олігархами надвисоких відсотків з бюджету. Оборотною стороною стало теж наддороге і, відповідно, вкрай низьке кредитування економіки. Дійшло до того, що капітальні вкладення (інвестиції) у виробництво майже повністю (на 80%) фінансуються власними коштами підприємств, і почався спад промисловості. Якщо шкода нанесена економіці є очевидною, то залишається необхідність у слідчих діях для виявлення кінцевих бенефіціарів маніпуляцій з ОВДП за участю «нерезидентів» з кіпрів та панам.

  • Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com