NewsMakers Повна версія

Україна підготує план змін до Мінських домовленостей до наступного саміту “нормандської четвірки”

2482739 26.08.2014 26 августа 2014. Президент России Владимир Путин во время встречи глав государств Таможенного союза с президентом Украины и представителями Европейской комиссии. Алексей Дружинин/РИА Новости

Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на сході України підготує зміни до Мінських угод до наступної “нормандської зустрічі”, запланованої на березень 2020 року.

Читайте також: У ЄС заявили, що саміт “нормандської четвірки” відкрив нові можливості для реанімації Мінських угод

Про це розповів представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Олексій Резніков, передає hromadske.

“Ми точно напишемо ці пропозиції (до наступної “нормандської зустрічі” – ред.), вони навіть були в ініціативах президента готові. Але за тих чотири місяці наші очікування, що навіть ті домашні завдання, про які домовилися сторони, … можна зробити до березня”, – розповів Резніков.

Представник України на переговорах у Мінську переконаний, що чинні угоди потрібно переглянути для того, щоб “вони спрацювали”. Підготовлену редакцію угод потім хочуть обговорити з політичними радниками та міністрами закордонних справ чотирьох країн.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram