У ЄС заявили, що саміт “нормандської четвірки” відкрив нові можливості для реанімації Мінських угод

10.12.2019, 18:10
56232

Саміт лідерів країн “нормандського формату”, який відбувся у Парижі 9 грудня, відкрив нове вікно можливостей для повної реалізації Мінських угод.

Читайте також: Зеленський про Париж: хотілося вирішити більше проблем

Про це йдеться у заяві речника із закордонних справ і політики безпеки у Європейській службі зовнішніх зв’язків Петера Стано, передає УНІАН.

“Заходи, що були погоджені в рамках “нормандського формату”, а також поновлена взаємодія сторін під час вчорашнього саміту у Парижі, є важливими кроками. Їхня швидка та ретельна імплементація є необхідною і матиме прямий позитивний вплив на життя людей на сході України по обидва боки лінії розмежування”, – наголосив речник ЄС.

За його словами, “нова динаміка переговорів у “нормандському форматі” відкриває вікно можливостей, яке сторони повинні використати для прогресу в імплементації Мінських угод”. “Це залишається ключем до тривалого й мирного вирішення конфлікту на сході України та сприятиме значному покращенню відносин між ЄС та Росією”, – заявив Стано.

Крім того, у заяві сказано, що “ЄС цінує конструктивний підхід з боку України та очікує, що Росія і надалі використовуватиме свій вплив для втілення Мінських угод у повному обсязі”. Разом з тим, Євросоюз підтверджує свою підтримку зусиллям Франції та Німеччини в рамках “нормандського формату” і Тристоронньої контактної групи. ЄС готовий і надалі підтримувати зусилля з розмінування і діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. “ЄС нагадує про свою повну підтримку суверенітету, територіальної цілісності, єдності та незалежності України в межах міжнародно визнаних кордонів”, – сказано в заяві.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com