NewsMakers Повна версія

Україна введе санкції проти австрійської компанії через будівництво театру в анексованому Криму

Україна почала процедуру по введенню санкцій проти австрійського архітектурного бюро “Coop Himmelb (l) au” за роботу в окупованому Росією Севастополі (територія автономної республіки Крим (АРК).

Читайте також: Медаль від Путіна: українським ветеранам роздали медалі країни-агресора (фото, відео)

Крім того, за зверненням Міністерства закордонних справ (МЗС) прокуратура АРК почала кримінальне провадження проти компанії. Про це на своїй сторінці Facebook повідомив спецпредставник МЗС з питань санкційної політики Олексій Макєєв.

“Україна запустила також внутрішньодержавні процедури для введення проти бюро санкцій за співпрацю з російською окупаційною адміністрацією і пособництво в спробі легітимізації Росією анексії АР Крим”, – написав Макєєв.

Керівник бюро Вольф Прікс, за словами дипломата, тепер довго не зможе позбутися від клейма “кишенькового архітектора Кремля”.

“Ми закликаємо відповідальний іноземний та український бізнес відмовитися від будь-яких проектів з “Coop Himmelb(l)au”. Ми не будемо толерувати такого відвертого ігнорування українського суверенітету та співробітництва з російською окупаційною адміністрацією. Керівництво цієї австрійської компанії вирішило стати на тонкий лід. Їм буде заборонено в’їзд в Україну, а міжнародне реноме цієї компанії зазнає серйозних втрат”, – додав Макєєв.

Coop Himmelb(l)au – австрійське архітектурне бюро. Засноване в 1968 році у Відні Вульфом Д. Пріксом, Гельмутом Свічинським і Міхаелем Хольцером. Тривалий час підприємство було малоуспішним через те, що проєкти Пріксп здавалися надто авангардними.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram