Україна введе санкції проти австрійської компанії через будівництво театру в анексованому Криму

5.12.2020, 13:56
90849

Україна почала процедуру по введенню санкцій проти австрійського архітектурного бюро “Coop Himmelb (l) au” за роботу в окупованому Росією Севастополі (територія автономної республіки Крим (АРК).

Читайте також: Медаль від Путіна: українським ветеранам роздали медалі країни-агресора (фото, відео)

Крім того, за зверненням Міністерства закордонних справ (МЗС) прокуратура АРК почала кримінальне провадження проти компанії. Про це на своїй сторінці Facebook повідомив спецпредставник МЗС з питань санкційної політики Олексій Макєєв.

“Україна запустила також внутрішньодержавні процедури для введення проти бюро санкцій за співпрацю з російською окупаційною адміністрацією і пособництво в спробі легітимізації Росією анексії АР Крим”, – написав Макєєв.

Олексій Макєєв закликав бойкотувати "Coop Himmelb (l) au"

Керівник бюро Вольф Прікс, за словами дипломата, тепер довго не зможе позбутися від клейма “кишенькового архітектора Кремля”.

“Ми закликаємо відповідальний іноземний та український бізнес відмовитися від будь-яких проектів з “Coop Himmelb(l)au”. Ми не будемо толерувати такого відвертого ігнорування українського суверенітету та співробітництва з російською окупаційною адміністрацією. Керівництво цієї австрійської компанії вирішило стати на тонкий лід. Їм буде заборонено в’їзд в Україну, а міжнародне реноме цієї компанії зазнає серйозних втрат”, – додав Макєєв.

Coop Himmelb(l)au – австрійське архітектурне бюро. Засноване в 1968 році у Відні Вульфом Д. Пріксом, Гельмутом Свічинським і Міхаелем Хольцером. Тривалий час підприємство було малоуспішним через те, що проєкти Пріксп здавалися надто авангардними.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com