NewsMakers Повна версія

В Естонії майже два десятки українських заробітчан порушили самоізоляцію

Естонські правоохоронці встановили, що 17 українців порушили самоізоляцію, оскільки ходили на роботу. Про це повідомив міністр внутрішніх справ країни Март Хельме, передає ERR.

Читайте також: Ще одна область України може потрапити до “червоної” зони карантину

Зазначається, що з 21 липня українські заробітчани 46 разів порушили встановлені в Естонії карантинні обмеження. За словами міністра, порушники правил самоізоляції та їхні роботодавці повинні бути покарані за всією суворістю закону, адже умовою в’їзду українців в Естонію був обов’язок роботодавця організувати їх самоізоляцію.

Наразі відомо, що стосовно українців Департамент поліції і прикордонної охорони може застосувати різні санкції. “Можна вислати іноземця з Естонії, покарати роботодавця штрафом до 32 тис. євро, або почати кримінальну справу за поширення інфекційних хвороб”. На думку Хельме, Естонія не повинна толерантно ставитися до подібних порушень і безвідповідальної поведінки”.

Крім того, Департаменти поліції та прикордонної охорони вже почали діяльність в цьому напрямку. Повідомляється, що важелі впливу є і в Департаменту здоров’я, який може призначити жителям Естонії і прибулим в Естонію іноземцям штраф до 9600 євро і почати справу про проступок за порушення правил карантину.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram