В Естонії майже два десятки українських заробітчан порушили самоізоляцію

3.08.2020, 21:21
80339

Естонські правоохоронці встановили, що 17 українців порушили самоізоляцію, оскільки ходили на роботу. Про це повідомив міністр внутрішніх справ країни Март Хельме, передає ERR.

Читайте також: Ще одна область України може потрапити до “червоної” зони карантину

Зазначається, що з 21 липня українські заробітчани 46 разів порушили встановлені в Естонії карантинні обмеження. За словами міністра, порушники правил самоізоляції та їхні роботодавці повинні бути покарані за всією суворістю закону, адже умовою в’їзду українців в Естонію був обов’язок роботодавця організувати їх самоізоляцію.

Наразі відомо, що стосовно українців Департамент поліції і прикордонної охорони може застосувати різні санкції. “Можна вислати іноземця з Естонії, покарати роботодавця штрафом до 32 тис. євро, або почати кримінальну справу за поширення інфекційних хвороб”. На думку Хельме, Естонія не повинна толерантно ставитися до подібних порушень і безвідповідальної поведінки”.

Крім того, Департаменти поліції та прикордонної охорони вже почали діяльність в цьому напрямку. Повідомляється, що важелі впливу є і в Департаменту здоров’я, який може призначити жителям Естонії і прибулим в Естонію іноземцям штраф до 9600 євро і почати справу про проступок за порушення правил карантину.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com