NewsMakers Повна версія

В Україні медик розповів, яка реальна кількість людей перехворіла на коронавірусну інфекцію

Половина дорослого населення України вже могла перехворіти коронавірусною інфекцією. Вельми великий показник говорить не тільки про негативну тенденцію, але також про те, що COVID-19 може скоро піти на спад.

Читайте також: Вчені США назвали головну причину смерті від СOVID-19

Про це на своїй сторінці в соцмережі написав головний лікар одного з діагностичних медичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

“Основне питання, на яке ми хочемо отримати відповідь зараз — це скільки українців перехворіло ковідом на даний час?  Математична модель достатньо проста, щоб визначити загальну кількість тих, хто перехворів, нам потрібно число летальних випадків помножити на 10 і ми отримаємо приблизне число госпіталізацій, а потім помножити на 20, тоді ми отримаємо ймовірне число тих, хто заразився коронавірусом. 53 789 * 10 * 20 = 10 757 800. Приблизно стільки дорослого населення могло вже перехворіти ковідом”, — відмітив Тарас Жиравецький.

Розрахунки медик вів з урахуванням статистичних даних, які говорять, що кожен 20 хворий на COVID-19 потрапляє в стаціонар. А кожен 10 — вмирає.

“Тобто ймовірно половина дорослого населення України вже перехворіла. Бо офіційна цифра у 2,2 млн явно виглядає дуже низькою. Тому сподіваємось, що ми крок за кроком наблизимось до точки, коли вірус не буде так швидко поширюватись і пандемія піде на спад. Бо ті, хто перехворів, все ж таки мають сильний захист від повторного зараження”, — додав лікар.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook