В Україні медик розповів, яка реальна кількість людей перехворіла на коронавірусну інфекцію

1.09.2021, 14:17
100002

Половина дорослого населення України вже могла перехворіти коронавірусною інфекцією. Вельми великий показник говорить не тільки про негативну тенденцію, але також про те, що COVID-19 може скоро піти на спад.

Читайте також: Вчені США назвали головну причину смерті від СOVID-19

Про це на своїй сторінці в соцмережі написав головний лікар одного з діагностичних медичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

“Основне питання, на яке ми хочемо отримати відповідь зараз — це скільки українців перехворіло ковідом на даний час?  Математична модель достатньо проста, щоб визначити загальну кількість тих, хто перехворів, нам потрібно число летальних випадків помножити на 10 і ми отримаємо приблизне число госпіталізацій, а потім помножити на 20, тоді ми отримаємо ймовірне число тих, хто заразився коронавірусом. 53 789 * 10 * 20 = 10 757 800. Приблизно стільки дорослого населення могло вже перехворіти ковідом”, — відмітив Тарас Жиравецький.

Розрахунки медик вів з урахуванням статистичних даних, які говорять, що кожен 20 хворий на COVID-19 потрапляє в стаціонар. А кожен 10 — вмирає.

“Тобто ймовірно половина дорослого населення України вже перехворіла. Бо офіційна цифра у 2,2 млн явно виглядає дуже низькою. Тому сподіваємось, що ми крок за кроком наблизимось до точки, коли вірус не буде так швидко поширюватись і пандемія піде на спад. Бо ті, хто перехворів, все ж таки мають сильний захист від повторного зараження”, — додав лікар.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com