Лікарі-дієтологи перерахували три види печива, яке є найшкідливішим для організму, а особливо – для дитячого.
Читайте також: Медик розповів, як харчуватися хворим на коронавірус
Про це пише health.glavred.info.
Печиво з глазур’ю
Від таких ласощів лікарі настійно рекомендують відмовитися. Безсумнівно, шкоду несе зайвий цукор, на основі якого роблять глазур. Але не тільки. У неї додають шкідливі Е-добавки (Е200, Е322 і Е160а), які провокують алергію. Особливо небезпечно таке печиво для дитячого організму.
А добавка Е475, якою також напихають глазуроване печиво, погано впливає на мікрофлору шлунка.
Пісочне печиво
Воно здається нешкідливим, адже в такому печиво немає начинки, токсичних барвників та інших “принад”.
Але лікарі кажуть, що пісочне печиво небезпечне. Так як через розсипчасту текстуру солодощі швидко втрачають товарний вигляд, в них часто додають добавку Е-527.
Але головним злом пісочного печива, звичайно ж є трансжир маргарин, на основі якого і роблять ласощі. Цей жир призводить до того, що утворюються холестеринові бляшки, що загрожує проблемами з серцем, судинами, виникненням ожиріння.
Вівсяне печиво
Хоча воно вважається самим нешкідливим, це не так. У вівсяному печиві занадто багато цукру і жиру, який навряд чи піде комусь на користь. Особливо сучасним дітям, які мало рухаються і багато часу проводять з гаджетами.
Крім того в магазинному вівсяному печиві є добавка Е503, яка теж може викликати алергію і висип.
Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook, Telegram та Instagram