NewsMakers Повна версія

Володимир Зеленський розповів, від чого залежатимуть терміни карантину

Президент України Володимир Зеленський заявив, що від того, наскільки українці будуть дотримуватись карантинних обмежень на Великодні свята, залежатимуть терміни їх продовження. Про це він заявив у своєму відеозверненні, розміщеному на сторінці Офісу президента у Facebook.

Читайте також: Зеленський змінив свого представника в Кабміні: ім’я та подробиці

“Я радий, що згідно з соціологічними опитуваннями, майже 90% українців так і планують зробити. Ми маємо домовленості з українськими медіагрупами. Ви зможете побачити трансляції богослужінь з усіх церков на телевізійних каналах України”, − заявив Зеленський.

На переконання глави держави, кожен з громадян розуміє, що “цьогоріч доведеться змінювати традиції” і “робити це заради власної безпеки – це зрілість і мудрість нації”.

“Від нашої поведінки на Великдень, від нашої дисципліни будуть залежати подальші терміни карантину. Як я казав раніше – ми всі хочемо якнайшвидше подолати хворобу, мати хороше і традиційне літо, тож давайте разом постараємося заради спільної мети і будемо святкувати Великдень вдома. Це стосується не лише освячення кошиків – це стосується традиційних пікніків та походів у гості – не цього року, будь ласка, заради безпеки себе та ближнього”, − наголосив Зеленський.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 14 квітня зафіксовано 3 тис. 372 випадки коронавірусної хвороби. Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 98 людей, з них 51 чоловік та 47 жінок. Загалом 119 людей вже одужали − повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram