NewsMakers Повна версія

“Вони грали на роялі”: Порошенко “пройшовся” по Зеленському перед прихильниками

П’ятий президент України, нардеп від “ЄС” Петро Порошенко гнівно висловився про чинне керівництво країни, представники якого, за його словами, “знімали відосики на Красній площі”, коли в Україні тривала війна з Росією.

Читайте також: Квітами чи кайданками: у Києві готуються зустрічати Петра Порошенка

Про це він заявив на політичному мітингу перед своїми прихильниками біля аеропорту “Жуляни” в Києві 17 січня.

“Вони знімали кліпи в Москві, знімаючи відосики на Красній площі. Тоді, коли катували Рибака у Горлівці, вони членом грали на роялі, вважаючи, що це є символ культури моєї України”, – заявив Порошенко.

Порошенко розкритикував ведення зовнішньої політики чинною владою і пригадав гучну справу про “вагнерівців”.

Петра Порошенка підозрюють у державній зраді. За даними слідчих, політик, діючи за попередньою змовою з групою осіб, у тому числі з числа представників вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій “ЛНР” і “ДНР”.

Депутата “ЄС”, який повернувся до столиці 17 січня, викликали до Печерського райсуду Києва, де йому цього ж дня обиратимуть запобіжний захід.

П’ятий президент України фігурує у тій же справі, у якій фігурує член ОПЗЖ, кум Путіна Віктор Медведчук. Наразі той перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Раніше противники Порошенка звинувачували його у спонсорстві російського держбюджету через роботу кондитерської фабрики у Ліпецьку. Володимира Зеленського ж критикували за діяльність “Квартал 95”, фільми під брендом якого закуповує Росія.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook