NewsMakers Повна версія

“Я досі не можу виходити на балкон, де лежить її рюкзак”: мама Каті Гандзюк розповіла про її останні слова

Мати загиблої херсонської активістки Катерини Гандзюк Надія повідомила, що саме сказала її донька незадовго до того, як померла. Про це вона розповіла на брифінгу в понеділок, 4 листопада, повідомляє Укрінформ.

Читайте також: У СБУ заявили, що родичам підозрюваних у справі Каті Гандзюк давали гроші за мовчання

″Коли вона вмирала, останні слова, які вона сказала, коли прощалася з Гандзюком (батьком, – ред.), були такі: “Я їх недооцінила, а вони мене переоцінили”. Коли він прийшов вранці в лікарню, о 8:40, Катя вже померла″, – зазначила Надія Гандзюк.

Мати загиблої також повідомила, що в день нападу на Катерину, коли вона йшла на роботу, в будинку були відключені і ліфт, і світло, а також була відсутня вода.

″В день вбивства Каті, коли вона йшла на роботу, в будинку було відключено ліфт, відключено світло і не було води. І коли Катю облили кислотою, то жінки, які працювали в невеликому магазині десь метрів за 10 від місця злочину, обливали її газованою водою, змивали цю кислоту. Я досі не можу виходити на балкон, на якому лежить рюкзак Каті, а він прийняв значну частку тієї кислоти, зараз це купа чорного скислого бруду. Катя померла б на місці, якби не той рюкзак. А вона ще мужньо боролася, бо було сильне бажання жити″, – сказала вона.

У той же час, Надія Гандзюк висловила сумнів, що відключення ліфта, води і світла було випадковим.

″Ви думаєте, що відключили воду, світло і ліфт – і вона з сьомого поверху спускалася, і ці особи дивилися на неї в віконце, як вона спускалася і стояли на сходинках, чекали її – це не влада зробила, а наше ОСББ відключило? Я сумніваюся, дуже сумніваюся″, – підкреслила вона.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram