Всупереч думці, що на сніданок потрібно їсти вівсяну кашу – цього робити не варто.
Читайте також: Лікарі з’ясували, кому суворо заборонено їсти малину
Яких каш краще уникати на сніданок – пише РБК-Україна.
Перше правило – обмежте продукти, багаті глютеном. Глютен досить складно перетравлюється, для його обробки людина повинна володіти на сто відсотків здоровим травленням. Якщо глютен надходить в організм в надлишку, то це може викликати роздратування кишкових ворсинок і вплинути на процес перетравлення їжі в цілому.
До каш з глютеном відносяться:
пшениця,
жито
вівсяна
перловка
манка
Якщо ви так любите каші на ранок-то краще варіть рисову, гречану, кукурудзяну і пшоняну.
Дуже важливий момент
Не додавайте в кашу цукор! Намагайтеся використовувати його замінники, фрукти або сухофрукти –вони додадуть каші смак і не заподіють шкоди організму. Фрукти, на відміну від пластівців, містять багато вітамінів, корисні властивості яких зникають при термообробці. Тому краще не варити їх разом з крупою, а викласти на тарілку, залити гарячою кашею і залишити на 5 хвилин. Також можна використовувати мед.
Не забувайте додавати до каш на сніданок джерело білка. Він надовго залишить вас ситим.
Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook, Telegram та Instagram