NewsMakers Повна версія

Зеленський назвав умови, завдяки яким українці можуть уникнути жорсткого карантину

Для того, щоб Україні не довелося переходити до жорсткого карантину через антирекорди нових хворих на коронавірус українці мають чітко розуміти значення адаптивного карантину і дотримуватися його, а громадські заклади повинні мати детальний план, як їм працювати в умовах обмежень.

Читайте також: У МОН розповіли про готовність проведення ЗНО з 25 червня

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час традиційної наради 19 червня.

Глава держави висловив переконання, що через нові антирекорди захворюваності на COVID-19 в країні існує потреба чіткої узгодженої комунікації урядовців з громадськістю щодо правил карантину.

“Треба чіткіше комунікувати, що таке адаптивний карантин і як він впливає на роботу громадських закладів, транспорту. Щоб був чітко й детально розписаний план, як мають працювати ресторани, пляжі, нічні клуби. Коли люди це розумітимуть, то більше дотримуватимуться адаптивного карантину”, – сказав Зеленський.

Водночас, урядовці переконані, що повернення до жорсткішого карантину стане сильним ударом по економіці. Тому вони погодилися, що необхідна тісніше координація в комунікаціях щодо карантину з місцевою владою й населенням.

Також під час наради стало відомо, що за останні кілька днів поліція почала активніше виявляти порушників карантину і скадає втричі більше адмінпротоколів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram