NewsMakers Повна версія

Зеленський переконаний, що бюджет України витримає підвищення мінімальної зарплати

Президент України Володимир Зеленський вважає, що підвищення мінімальної заробітної плати до 6,5 тис. цілком реально здійснити до середини 2021 року і запевняє, що бюджет країни це витримає.

Читайте також: На дороги і пропускні пункти: Польща виділить Україні кредит у 100 млн євро

“Обов’язково витримає. Я вважаю, що це дуже важливо. Це не просто обіцянки. Мінімальна заробітна плата – до неї прив’язані всі зарплати в нашій країні. 5 тис. – це перше підвищення. Ми точно знаємо, що ми можемо збільшити до 6,5 тис”, – сказав Зеленський в інтерв’ю телеканалу “Україна 24”, пише Інтерфакс-Україна.

Водночас глава держави наголосив, що підвищення дуже небезпечно робити в короткі терміни.

“По-перше, і в бюджеті немає таких грошей, але це і небезпечно з точки зору якихось інфляційних процесів. Але ми впевнені, уряд, Національний банк. Це спільна позиція. 6 тис. грн ми маємо намір ввести з початку 2021 року, 5 тис. зараз – з 1 вересня. А потім в середині 2021 року буде 6,5 тис.”, – зазначив президент.

Також Зеленський додав, що не вважає вірними побоювання про те, що весь “бізнес піде в тінь”, оскільки є різний бізнес.

“Є бізнесмени які розуміють, що потрібно платити податки. А звідки тоді з’являється ця соціалка? Вона ж з неба не падає. Тому це підвищення – то правильне, живе ставлення до людей”, – сказав Зеленський.

Також, за словами президента, це комплексне рішення, особливо необхідне в період, коли відбувається коронакриза, і у людей немає грошей.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram