Зеленський переконаний, що бюджет України витримає підвищення мінімальної зарплати

22.08.2020, 13:23
82053

Президент України Володимир Зеленський вважає, що підвищення мінімальної заробітної плати до 6,5 тис. цілком реально здійснити до середини 2021 року і запевняє, що бюджет країни це витримає.

Читайте також: На дороги і пропускні пункти: Польща виділить Україні кредит у 100 млн євро

“Обов’язково витримає. Я вважаю, що це дуже важливо. Це не просто обіцянки. Мінімальна заробітна плата – до неї прив’язані всі зарплати в нашій країні. 5 тис. – це перше підвищення. Ми точно знаємо, що ми можемо збільшити до 6,5 тис”, – сказав Зеленський в інтерв’ю телеканалу “Україна 24”, пише Інтерфакс-Україна.

Водночас глава держави наголосив, що підвищення дуже небезпечно робити в короткі терміни.

“По-перше, і в бюджеті немає таких грошей, але це і небезпечно з точки зору якихось інфляційних процесів. Але ми впевнені, уряд, Національний банк. Це спільна позиція. 6 тис. грн ми маємо намір ввести з початку 2021 року, 5 тис. зараз – з 1 вересня. А потім в середині 2021 року буде 6,5 тис.”, – зазначив президент.

Також Зеленський додав, що не вважає вірними побоювання про те, що весь “бізнес піде в тінь”, оскільки є різний бізнес.

“Є бізнесмени які розуміють, що потрібно платити податки. А звідки тоді з’являється ця соціалка? Вона ж з неба не падає. Тому це підвищення – то правильне, живе ставлення до людей”, – сказав Зеленський.

Також, за словами президента, це комплексне рішення, особливо необхідне в період, коли відбувається коронакриза, і у людей немає грошей.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com