NewsMakers Повна версія

Зони смерті: глобальне потепління призведе до виникнення непридатних для життя територій

Вчені в новому дослідженні відзначають, що глобальне потепління призведе до виникнення на нашій планеті великих непридатних для життя територій – так званих зон смерті. Про це інформує znaj.ua.

Читайте також: У Тихому океані стався сильний землетрус

За словами науковців, світові океани з усіх сил намагаються дихати, виснажуючи кисень з безпрецедентною швидкістю. Про це йдеться в доповіді Міжнародного союзу охорони природи, представленому на саміті в Мадриді по клімату.

Відзначається, що рівень O2 в океані знизився приблизно на 2% з 1950-х років, а обсяг води, повністю збідненої киснем, збільшився в чотири рази-з 1960-х років.

 

Океан, Reddit

60 років тому лише 45 морських ділянок страждали від низького рівня кисню, а в 2011-му це число злетіло до 700. Як з’ясувалося, близько 50% втрати кисню у верхній частині океану є результатом підвищення температури.

Забруднення світового океану, facenews.ua

 

Науковцям навіть важко збагнути масштаби збитків через зміну клімату океану.

Виходить, що зміна клімату дуже серйозно посилює проблему.  Поєднання зміни клімату і збільшення витрати поживних речовин призведе до зниження рівня кисню в океані в середньому на 3% -4% до 2100 року, якщо нічого не робити, передбачають учені.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram