Зони смерті: глобальне потепління призведе до виникнення непридатних для життя територій

17.12.2019, 20:50
56972

Вчені в новому дослідженні відзначають, що глобальне потепління призведе до виникнення на нашій планеті великих непридатних для життя територій – так званих зон смерті. Про це інформує znaj.ua.

Читайте також: У Тихому океані стався сильний землетрус

За словами науковців, світові океани з усіх сил намагаються дихати, виснажуючи кисень з безпрецедентною швидкістю. Про це йдеться в доповіді Міжнародного союзу охорони природи, представленому на саміті в Мадриді по клімату.

Відзначається, що рівень O2 в океані знизився приблизно на 2% з 1950-х років, а обсяг води, повністю збідненої киснем, збільшився в чотири рази-з 1960-х років.

 

Океан, Reddit
Океан, Reddit

60 років тому лише 45 морських ділянок страждали від низького рівня кисню, а в 2011-му це число злетіло до 700. Як з’ясувалося, близько 50% втрати кисню у верхній частині океану є результатом підвищення температури.

Забруднення світового океану, facenews.ua
Забруднення світового океану, facenews.ua

 

Науковцям навіть важко збагнути масштаби збитків через зміну клімату океану.

Виходить, що зміна клімату дуже серйозно посилює проблему.  Поєднання зміни клімату і збільшення витрати поживних речовин призведе до зниження рівня кисню в океані в середньому на 3% -4% до 2100 року, якщо нічого не робити, передбачають учені.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com