NewsMakers Повна версія

“Зраділи моїй хворобі”: Зеленський звернувся до опонентів

Президент Володимир Зеленський, який отримав позитивний тест на коронавірус, заявив, що його опоненти вже радіють із цього приводу. Він зазначив, що це за межею людяності та все ж побажав всім здоров’я та одужання.

Читайте також: Услід за Зеленським та Єрмаком на COVID-19 захворів міністр фінансів, Шмигаль здасть тест

Про це глава держави пише на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, ще від початку глобальної пандемії він зрозумів, що COVID-19 не пройде і повз нього і навіть здивувався, як інфекція оминула його, коли захворіли рідні: “На жаль, маємо прийняти для себе таку аксіому: поки не буде надійної вакцини – кожен під загрозою. Єдине, що можемо зробити, це спробувати розірвати ланцюжки зараження і тим самим суттєво знизити навантаження на лікарні й отримати можливість “витягнути” важкі форми”.

Зеленський зауважив, що робота президента не дозволяє бути повністю ізольованим. Доводиться завжди бути у спілкуванні, бо без цього не будеш ефективним. Президент – це перш за все зустрічі, комунікації, особиста модерація. “Тому я одразу був у зоні великого ризику”, – пише він.

Президент наголосив, ми всі переносимо ковід неоднаково – комусь щастить більше, і почуваєшся непогано, навіть маючи невелику підвищену температуру: “Це мій випадок. Принаймні поки що. Це життя. І все можливо”.

“Це вже за межею людяності. Що ж, на мій погляд, це люди з ампутованою совістю, і вони доводили це неодноразово. Мені нічого про них сказати. Крім одного: зло повертається обов’язково й стократно”, – вважає глава держави.

На його думку, коронавірус не може бути причиною для радощів, навіть коли хворіють опоненти. Це дуже підступна інфекція. Головна її небезпека в тому, що негативні наслідки можуть проявитися з часом.

“Тому нікому цього не бажав і не побажаю. Навпаки, я особисто щиро всім, зокрема політичним опонентам, бажаю тільки здоров’я та обов’язкового одужання. Сподіваюсь, і для більшості українців COVID-19 не буде приводом для зловтіхи. Бо ми нормальні. Абсолютно. За винятком невеликої кількості суб’єктів, які зовсім втратили людські якості”, – пише Зеленський.

Читайте також: Лікар назвала найкращий спосіб діагностики пневмонії під час коронавірусу

Він висловив переконання, що Україна обов’язково переможе в цій складній битві, адже за рік створено протоколи лікування, є дієві препарати і розуміння того, як і коли світ побачить вакцини.

“Ми працюємо. Вже до кінця року зможемо ще більше. Бо ми – велика нація, і варто тільки відродити віру в себе, упевненість у своїх силах і йти в цьому світі разом з найкращими. Всім гарного здоров’я. І вдячний кожному, хто бажає мені швидкого одужання. Вірю, коронавірус не витримає теплоти ваших слів”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram