NewsMakers Повна версія

“Зрозуміло, на чийому боці буде Білорусь”: Лукашенко заявив, що РФ обов’язково повідомить його про напад на Україну

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Москва не повідомляла Мінськ про можливий напад на Україну. Однак політик впевнений, що росіяни координуватимуть атаку з ним.

Читайте також: Мер’єм Узерлі з “Величного століття” відвезли з аеропорту Туреччини на чорному авто після поїздки в РФ

Про це повідомляє БелТА.

За словами Лукашенка, наразі у нього нема інформації про планування вторгнення РФ в Україну.

“У мене таких відомостей про запланований напад Росії на Україну немає. Але якби такі задуми були, то білоруські військові, зокрема я, про це знали б. Нас би повідомили”, – сказав він.

Крім того, невизнаний лідер Білорусі звинуватив Україну у “вигадуванні фейку щодо можливого нападу”. На його переконання, Київ та західні країни мають “викласти факти на стіл і підтвердити цю тезу”.

Лукашенко також поскаржився, що у схожий спосіб постраждала і Білорусь, яку, мовляв, західні країни звинуватили у міграційній кризі. За його словами, Білорусь не залишиться осторонь, якщо розпочнуться військові дії між РФ та Україною.

“Вони (західні держави – ред.) чудово розуміють: якщо вони знову розв’яжуть війну в Донбасі або десь на кордоні з Росією, Білорусь осторонь не залишиться. І зрозуміло, на чиєму боці буде Білорусь”, – заявив Лукашенко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook