NewsMakers Повна версія

Гончарук заявив, що олігархи мають зараз рекордно мінімальний вплив на владу

epa07812486 Ukrainian President Volodymyr Zelensky (L) speaks with Prime Minister Oleksiy Goncharuk at the Prresidential office in Kiev, Ukraine, 02 September 2019. President of Ukraine Volodymyr Zelensky met with the heads of the Parliament, the Cabinet of Ministers and law-enforcement agencies of Ukraine, which were elected during the first sitting of the newly elected Ukrainian Parliament on 29 August 2019. Zelensky recalled that just three days ago, the new Parliament started its work. On the very first day, about 74 bills were registered that would help reform Ukraine, helping not only fight but finally defeat corruption, the president said as local media reported. EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук запевняє, що олігархи ще ніколи не мали так мало впливу на владу країни, як нині. Про це пише ТСН.

Читайте також: Зеленський та Гончарук записали відеозапрошення для інвесторів

“На мене особисто не впливає ні Ахметов ні Коломойський… Дуже багато людей хотіли би, щоб всі вважали, що вони мають величезний вплив на уряд, парламент, президента.Я вважаю, що багато хто з цих людей хотіли б, щоб всі вважали, що у них є величезний вплив на уряд, парламент і президента. Я впевнений в тому, що так мало впливу, як мають ці громадяни зараз, вони не мали ніколи”, – сказав він на Київському міжнародному економічному форумі, передає “Громадське”.

Прем’єр зауважив, що всі олігархи є власниками великих монополій і для того, аби з ними працювати, необхідно мати регулятор, “який буде чесно рахувати тариф”, та Антимонопольний комітет, “який буде давати тверезі оцінку”. Також, за його словами, необхідна справедлива приватизація, над чим працює нинішній уряд.

“Я впевнений, що вплив олігархів і в медіа також буде поступово зменшуватися, але за один день це зробити неможливо. Очевидно, що є власники каналів, які захищають свої інтереси”, – додав Гончарук.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram