NewsMakers Повна версія

Користь полуниці: дієтолог розповіла, як схуднути та підлікуватись за допомогою смачної ягоди

Дієтолог Світлана Фус назвала полуницю потужним природним засобом для профілактики серцево-судинних, онкологічних та кишкових захворювань. Про це вона написала на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Міфи, які пов’язані з дієтами

Полуниця – джерело багатьох вітамінів, каротину, фолієвої кислоти, мінералів, органічних кислот, клітковини й пектинів.

У восьми середніх ягодах полуниці більше вітаміну С, ніж в апельсині, зазначила дієтолог. Більш того, цей фрукт – некалорійний: лише 36-40 ккал в 100 г свіжої полуниці. Також вона смачна як у гарячих стравах, так і при випічці. Варіантів поєднання величезна кількість. “А для того, щоб зберегти максимум вітамінів у полуниці й для зимового періоду, краще її заморозити, ніж готувати варення”, – порадила дієтолог.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram