NewsMakers Повна версія

Кум Путіна розпродує свою землю та маєток під Києвом

Кум російського президента Володимира Путіна та лідер руху “Український вибір”, одіозний Віктор Медведчук продає свій маєток та землю під Києвом. Оголошення про продаж розмістили в закритій групі ріелторів 14 березня.

Читайте також: Віддушина для “ватників”. Чим загрожує Медведчук Україні?

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Будинок-хонку площею 1 125 квадратних метрів і понад 30 га землі навколо нього, збудували у місті Українка на березі річки Стугна в Обухівському районі Київської області.

Одна сотка володінь Медведчука оцінена ним у 4,5 тисячі доларів. На території є причал, вертолітний майданчик, елінг, гостьовий будинок на 200 квадратних метрів і басейн.

Загалом маєток майбутньому господарю обійдеться під 360 мільйонів гривень.

Журналісти згадували цей будинок кілька років тому у розслідуванні про нерухомість Медведчука. Тоді ж зазначали, що ці землі землі були виділені фірмі Медведчука ще у 2000-х роках начебто під рекреаційний об’єкт.

Наразі ця територія розбита на кадастровій карті на дві ділянки, хоча й продається єдиним майновим комплексом. Більшою, на 24,4 га, володіє ТзОВ “Інвестиційна компанія “Спорт-Тур”. Його кінцевим бенефіціарним власником є дружина політика Оксана Марченко. Інша ділянка записана на ТзОВ “Компанія з управління активами “Мтір Ессет Менеджмент”, за якою стоять кілька кіпрських офшорних компаній.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook та Telegram