NewsMakers Повна версія

Літній чоловік із COVID-19 та онкологією віддав свій кисень іншим хворим

Літній чоловік, який сам тяжко переживав своє захворювання коронавірусом, погодився віддати свій кисневий концентратор іншим пацієнтам, щоб ті теж змогли дихати. Про вчинок старенького розповіла на особистій Facebook-сторінці волонтерка Леся Литвинова.

Читайте також: Власник згорілого в Одесі готелю, де загинули 9 людей, помер від коронавірусу

Півтора місяця тому Литвинова була змушена телефонувати деяким зі своїх підопічних й прохати тимчасово позичити медичні концентратори іншим хворим. Концентраторів у волонтерки не вистачало на всіх, а людей продовжували виписувати зі стаціонарів додому із вкрай низькою сатурацією (насичення киснем крові – Ред.). Деякі лікарі навіть одразу давали номер Литвинової, коли заходила мова про забезпечення хворих киснем вдома.

На її прохання  відгукнувся літній чоловік, який сам перехворів на COVID-19. Крім коронавірусу, він мав супутні проблеми з диханням і онкологічний діагноз. Він одразу запитав, на яку адресу можна вислати концентратор.

За словами волонтерки, дідусь жодного разу не зателефонував і не зажадав концентратор назад, хоча йому самому було важко дихати. Вчинок пенсіонера допоміг врятувати життя кільком хворим на коронавірус, які б загинули без кисневої підтримки.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram