Літній чоловік із COVID-19 та онкологією віддав свій кисень іншим хворим

8.12.2020, 22:44
91118

Літній чоловік, який сам тяжко переживав своє захворювання коронавірусом, погодився віддати свій кисневий концентратор іншим пацієнтам, щоб ті теж змогли дихати. Про вчинок старенького розповіла на особистій Facebook-сторінці волонтерка Леся Литвинова.

Читайте також: Власник згорілого в Одесі готелю, де загинули 9 людей, помер від коронавірусу

Півтора місяця тому Литвинова була змушена телефонувати деяким зі своїх підопічних й прохати тимчасово позичити медичні концентратори іншим хворим. Концентраторів у волонтерки не вистачало на всіх, а людей продовжували виписувати зі стаціонарів додому із вкрай низькою сатурацією (насичення киснем крові – Ред.). Деякі лікарі навіть одразу давали номер Литвинової, коли заходила мова про забезпечення хворих киснем вдома.

На її прохання  відгукнувся літній чоловік, який сам перехворів на COVID-19. Крім коронавірусу, він мав супутні проблеми з диханням і онкологічний діагноз. Він одразу запитав, на яку адресу можна вислати концентратор.

За словами волонтерки, дідусь жодного разу не зателефонував і не зажадав концентратор назад, хоча йому самому було важко дихати. Вчинок пенсіонера допоміг врятувати життя кільком хворим на коронавірус, які б загинули без кисневої підтримки.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com