NewsMakers Повна версія

Луценко вважає, що скасована стаття про незаконне збагачення була неефективною

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що скасована Конституційному судом стаття про незаконне збагачення, що не діяла на практиці. Про це він повідомив на брифінгу в середу, 27 лютого, пише  “Українська правда“.

Читайте також: Луценко саботує розслідування стосовно оточення Порошенка у справі про газ (фото, відео)

“Рішення КСУ не є великою несподіванкою. Фахівці в області права знають, що наш фантастичний Комітет з антикорупційної діяльності Верховної Ради підготував текст закону, який не відповідає практиці юридичного застосування”, – сказав генпрокурор.

На його думку, свідченням того, що стаття була неефективною є те, що “за всі ці роки НАБУ не змогло залучити до відповідальності за цією статтею жодна особа”.

За словами Луценка, висловлювати претензії до КС можуть тільки ті, хто “ретельно ні вчитувався в документи”.

“Юристи називають такі статті” мертвими “, тобто тими, які не можна застосувати на практиці … Норми погано прописаного закону не діяли … Очевидно, треба поправити закон і діяти рішуче в цьому напрямку”, – додав глава ГПУ.

Також він заявив, що підтримує точку зору Петра Порошенка про те, що необхідно аналізувати рішення КС і після цього вносити в парламент новий проект закону, “який буде дієвим, ефективним для того, щоб незаконне збагачення в нашій країні каралося не на словах, як сьогодні , а на ділі “.