Луценко вважає, що скасована стаття про незаконне збагачення була неефективною

27.02.2019, 22:10
14112

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що скасована Конституційному судом стаття про незаконне збагачення, що не діяла на практиці. Про це він повідомив на брифінгу в середу, 27 лютого, пише  “Українська правда“.

Читайте також: Луценко саботує розслідування стосовно оточення Порошенка у справі про газ (фото, відео)

“Рішення КСУ не є великою несподіванкою. Фахівці в області права знають, що наш фантастичний Комітет з антикорупційної діяльності Верховної Ради підготував текст закону, який не відповідає практиці юридичного застосування”, – сказав генпрокурор.

На його думку, свідченням того, що стаття була неефективною є те, що “за всі ці роки НАБУ не змогло залучити до відповідальності за цією статтею жодна особа”.

За словами Луценка, висловлювати претензії до КС можуть тільки ті, хто “ретельно ні вчитувався в документи”.

“Юристи називають такі статті” мертвими “, тобто тими, які не можна застосувати на практиці … Норми погано прописаного закону не діяли … Очевидно, треба поправити закон і діяти рішуче в цьому напрямку”, – додав глава ГПУ.

Також він заявив, що підтримує точку зору Петра Порошенка про те, що необхідно аналізувати рішення КС і після цього вносити в парламент новий проект закону, “який буде дієвим, ефективним для того, щоб незаконне збагачення в нашій країні каралося не на словах, як сьогодні , а на ділі “.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com